فولاد خرمدشت تاکستان

به گزارش رویداد قزوین ، در مراسمی با حضور عباس تابش معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان، جمالی پور استاندار، رجب رحمانی، لطف الله سیاهکلی و روح الله عباسپور نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان بلندپایه استان در دومین همایش اعطای گواهینامه و تندیس رعایت حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از مهندس مجید سعیدیان تجلیل به عمل آمد.

واحدهای تولیدی باید اعتمادسازی در مشتریان را مورد توجه قرار دهند

عباس تابش معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان  در دومین همایش اعطای گواهینامه و تندیس رعایت حقوق مصرف کنندگان استان قزوین، اظهار داشت: امروز موضوع برندینگ یکی از چالش های اصلی واحدهای صنعتی در کشور است و باید در کوتاه ترین زمان ممکن برای حل این مشکل اقدام کرد.

وی گفت: واحدهای تولیدی و صنعتی باید اعتمادسازی و ایجاد حس وفاداری در مشتری و مصرف کننده را مورد توجه قرار دهند و به مرحله‌ای برسند که کالای فروخته شده را پس بگیرند.

وی با تاکید بر حقوق مصرف کنندگان،  افزود: امروزه خدمات قبل از فروش در کنار خدمات پس از فروش در دنیا اهمیت پیدا کرده است و باید تولیدکنندگان و واحدهای صنعتی در موضوعات جدید بازار ورود پیدا کنند.

این مسوول با اشاره به برگزاری همایش حمایت از حقوق مصرف کنندگان، اظهار داشت: مبنای انتخاب واحدهای تولیدی در این همایش تنها شاخص های موجود براساس قانون است و این موضوع در ۲ سطح استانی و کشوری بررسی می شود و از سه سال پیش بابت تندیس حمایت از حقوق مصرف کنندگان هیچ اجرتی از تولیدکنندگان گرفته نمی شود.

رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: بعد از اینکه در سال ۹۸ با توجه به شیوع ویروس کرونا برگزاری همایش کشوری ممنوع شد این سازمان از تمامی واحدهای صنعتی بازدید کرده و از مجموعه های برتر تقدیر به عمل آورده است.

در این مراسم مجید سعیدیان مدیر عامل موفق شرکت فولاد خرمدشت تاکستان اظهار داشت: مصرف کننده به مفهوم وسیع کلمه، محور تمام فعالیتهایی است که در اقتصاد یک کشور انجام میگیرد. در تمامی جوامع، مصرف کنندگان حلقه آخر مصرف کالا و خدمات ارائه شده میباشند. به همین سبب رفتار مصرف کننده، انتظارات، ذوق، سلیقه و ارزیابی های آنها از کیفیت کالاها و خدمات بسیار حائز اهمیت است؛ و ضرورت حمایت از حقوق مصرف کنندگان امری است که مورد اتفاق همگان است.

وی اضافه کرد: مصرف کنندگان به عنوان اصلی ترین عامل تاثیرگذار بر نظام عرضه و تقاضا همچون سایر عوامل دارای حقوقی هستند. این حقوق دارای ابعاد مختلفی میباشد که از جمله آن می توان به حق برخورداری از قیمت عادلانه کالا و خدمات، حق برخورداری از اطلاعات و آموزش، حق برخورداری از تامین به موقع نیارهای اساسی، حق برخورداری از سلامت و ایمنی در مصرف کالا و خدمات، حق برخورداری از جبران خسارت های وارده، حق داشتن تشکل و … اشاره کرد که تعداد و تنوع این حقوق با توجه به شرایط مکانی، زمانی و فرهنگی هر کشور متفاوت می باشد.

 سعیدیان بیان داشت: موضوع حمایت از حقوق مصرف کنندگان از جمله اهدافی است که شرکت‌ها و دولت ها در جهت تامین منافع عمومی جامعه با اعمال سیاستهای حمایتی خود از آنها در مقابل خیل وسیع تولید و عرضه کنندگان کالا و خدمات دنبال می نمایند.

مهندس مجید سعیدیان، مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان در ادامه مراسم اذعان کرد: ضمن آن‌که در سال ۹۹ به دلیل کمبود مواداولیه، میزان صادرات کمتر از سال قبل گردید، اما با شروع سال‌جاری روند صادرات به کشورهای ترکمنستان، پاکستان، ازبکستان و… با سرعت مطلوبی آغاز شده است.

وی با اشاره به این‌که ظرفیت این شرکت ۲۷۳ هزار تن است که در سال گذشته، بالغ‌بر ۲۱۰ هزار تن و سال قبل از آن ۱۴۰ هزار تن تولید شد، اظهار امیدواری کرد که امسال میزان تولید به ظرفیت اسمی برسد.

سعیدیان سیاست کلی تولید در این شرکت را سیاست “صادرات‌محور” عنوان کرد و افزود: امروز کشورهایی مانند عراق عمدتا با روی آوردن به ساخت ساختمان‌های اسکلت بتونی از میلگردهای سایز ۱۰ و ۱۲ استفاده می‌کنند و به دلیل همین کشش صادراتی موجود، درصدد تولید این محصولات با توان حداکثری هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان یکی از مشکلات اساسی این بخش از صنعت در کشور را دولتی و دستوری بودن قیمت‌ها در بورس‌کالا عنوان کرد و گفت: امروز شرکت عرضه‌کننده خواهان فروش است اما با مشاهده قیمت‌های دستوری عملا مانع بزرگی بر سر راه او قرار می‌گیرد. ما معتقدیم مواداولیه باید برای تولیدکننده مقاطع طویل و نهایی تامین شود و نباید تهیه شمش به این میزان سخت و پیچیده باشد.

بازرس انجمن نوردکاران فولادی با اعلام این‌که دولت بدون‌شک در فروش نفت دچار مشکل شده و ارز حاصل از صادرات شمش برای آن بسیار حیاتی است، اما باید ترتیبی اتخاذ کند تا ابتدا نیاز مصرف‌کنندگان داخلی مرتفع گردد و سپس صادرات صورت گیرد، افزود: در صورت تامین شمش مورد نیاز نوردکاران و تولید محصولات نوردی، قطعا ضمن ایجاد اشتغال بیشتر، ارزش‌افزوده بالاتری نصیب کشور خواهد شد.

سعیدیان از دولت و مسوولان وزارت صمت خواست تا با استفاده از دیپلماسی و روابط موجود میان مسوولان صنعتی دو کشور، تعرفه ۱۰۰ دلاری واردات میلگرد به عراق تعدیل شود.

به گفته او، امروز بالغ‌ بر ۳۰ میلیون تن تولید فولاد در کشور صورت می‌گیرد که حداکثر ۱۰ میلیون تن آن مصرف داخلی است و باید ۲۰ میلیون تن مابقی صادر شود، بنابراین ضروری است که هم رفع نیاز داخل و هم نحوه صادرات ساماندهی گردد.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان خواستار آنالیز تولیدکنندگان واقع از سوی وزارت صمت با بهره‌گیری از توان کارشناسان خود و تخصیص سهمیه به‌طور کامل برای آنان براساس میزان فروش تولیدکنندگان شد.

وی همچنین با انتقاد از نحوه قیمت‌گذاری محصولات فولادی که زمینه ایجاد رانت و یا فشار به نوردکاران را در پی داشته است، اظهار داشت: هم‌اینک حاشیه قیمت سنگ‌‌آهن با شمش سود قابل توجهی دارد و اگر امروز قیمت شمش بالاست به دلیل آن است که قیمت نهایی را دولت بر پایه دلار تعیین می‌کند.

طبیعی است، اگر قرار است مبنا دلاری باشد باید کل خط از ابتدا تا انتها بر پایه دلار محاسبه شود و اگر قرار است ریالی باشد هم همین‌طور، لذا به‌نظر می‌رسد که این موضوع مشکلی نیست که دولت نتواند با وجود کارشناسان متعدد خود حل کند.

بازرس انجمن نوردکاران فولادی کشور همچنین موضوع دامپینگ برخی از شرکت‌های بزرگ دولتی در عرضه و فروش محصولات نوردی را یادآور شد و گفت: جالب آن است که در سال ۹۹ پایین‌ترین قیمت صادراتی میلگرد برای دو شرکت بزرگ دولتی بوده است که این مهم به سادگی قابل اثبات است.

سعیدیان پیشنهاد کرد که اگر شرکت‌های دولتی قادر به صادرات محصول با قیمت‌های بالا نیستند، محصول (میلگرد) خود را در اختیار بخش‌خصوصی قرار دهند تا با صدور آنها توسط بخش‌خصوصی، ارز بیشتری نصیب خودشان و کشور می‌شود.

 او معتقد است که شرکت‌های دولتی به قدری در سنگ‌آهن و اسفنجی مشمول سود می‌شوند که دیگر قیمت‌های صادراتی میلگرد برایشان اهمیتی ندارد.

وی گفت: ما با تاسیس انجمن نوردکاران نیز به دنبال آن هستیم تا با یک‌صدا شدن متولیان و تولیدکنندگان بزرگ اعلام کنیم که قرار نیست قسمتی از این زنجیره خیلی سود کند و قسمت دیگر که اتفاقا بیشتر در دست بخش‌خصوصی است، به دلیل پایین بودن حاشیه سود و نبود مواداولیه به بی‌ثباتی شغلی هزاران نفر و نهایتا به تعطیلی منجر شود.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان در ادامه با تاکید بر این‌که هدف انجمن نوردکاران به هیچ‌عنوان قرار گرفتن در مقابل استراتژی‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد نیست و اتفاقا برعکس،در کنار آنان خواهان تعامل و تقسیم منافع در کل زنجیره هستیم، افزود: در همین انجمن تولیدکنندگان فولاد هم افراد قوی بسیاری وجود دارند که می‌توانند به کمک این صنعت بشتابند و در نهایت باعث ایجاد رفاه اجتماعی و کمک به مصرف کننده نهایی شوند.

به‌هرحال ما در انتهای زنجیره قرارداریم و مستقیما با مردم و مصرف‌‌کننده رو در رو هستیم و می‌بایست جوابگوی مشکلات و گرانی فولاد باشیم ولی شرکت‌های بزرگ حداکثر ۵۰ مشتری اصلی دارند. بنابراین به نظر می‌رسد، دولت باید اولویت تامین مواداولیه را به شرکت‌هایی که در مناطق محروم سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال پایدار کرده‌اند، اختصاص دهد.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تشریح نحوه فروش کالا به صورت LC داخلی اشاره کرد و با تاکید بر این‌که این فرهنگ (فروش به‌صورت LC داخلی) باید فراگیر شود، گفت: ما در بورس‌ کالا از یک تا شش ماه به صورت LC داخلی می‌فروشیم، در واقع شرکت ما به خریداران زمان و فرصت می‌دهد تا وجه خرید خود را به صورت مدت‌دار پرداخت نمایند.

وی معتقد است، متاسفانه تفکر دولتی نمی‌پذیرد که محصول را که الان نقدی می‌خرند، شش ماه دیگر پولش را دریافت کنند ولی ما می‌گوییم فروش نقدی، ترمز ایجاد می‌کند و باید به دنبال راه‌کارهایی بود که منجر به رونق اقتصادی و توسعه کل کشور گردد.

سعیدیان گفت: امروز فولاد خرمدشت‌تاکستان عنوان یکی از بهترین فروشندگان محصول خود به روش LC داخلی (اعتبارات اسنادی) بین فولادسازان، ساختمان‌سازان و مصرف‌کنندگان را به خود اختصاص داده است.

نویسنده : مصطفی آریا نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست