روز  پرافتخار واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان

مهندس سعیدیان پرچمدار همایش “تجلیل از مدافعان جبهه اقتصادی شهرستان تاکستان”

فولاد خرمدشت تاکستان

گزارش ویژه- لوح زرین همایش “تجلیل از مدافعان جبهه اقتصادی شهرستان تاکستان” با افتخار به مهندس “مجید سعیدیان” چهره شاخص صنعت فولاد کشور و مدیرعامل پویای واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان تقدیم شد و موفقیت دیگری در کارنامه درخشان این تیم اقتصادی برجسته به ثبت رسید.

به گزارش خبرنگار ولایت؛ اولین همایش “تجلیل از مدافعان جبهه اقتصادی شهرستان تاکستان” در روزهاي سخت اقتصادي سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها با حضور سعید عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور، آیت‌الله اسلامی نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان، قاسمی دادستان استان، رجبی دادستان تاکستان، قبادی معاون اقتصادی استانداری، خانپور مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان، فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، رضا طاهری فرماندار تاکستان و جمعی از فعالان اقتصادی استان در سالن امام علی (ع) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکستان برگزار شد و در آن”  مهندس سعیدیان” مدیر با درایت و خلاق واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان  به پاس تلاش در عرصه توليد ملي، رونق اقتصاد ملی و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی به عنوان برتر و نمونه برگزيده شد و با اعطای تندیس زرین و لوح ویژه همایش تقدیر قرار گرفت؛ چرا كه در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری گام‌های ارزنده‌ای برداشته است و موجبات‌ اعتلای  ایران زمین را درعرصه‌های بین المللی رقم زده است.

مدیرعامل واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان که دارای کارنامه درخشانی در عرصه تولید و رونق اقتصاد ملی پس از  اهداء تندیس زرین به این خانواده بزرگ اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار ولایت به تاریخچه تاسیس و تشریح روند تولید و اشتغالزایی در این مجموعه صنعتی مدرن پرداخت.

فولاد خرمدشت تاکستان مجهز به آخرین تکنولوژی‌های مدرن است

مهندس سعیدیان با بیان اینکه واحد فولاد خرمدشت تاکستان مجهز به آخرین تکنولوژی‌های مدرن است و در زمینه تولید انواع میلگرد آجدار فعالیت می‌کند؛ اظهار کرد: این مجموعه تولیدی یکی از معتبرترین و بزرگترین تولید کنندگان این محصول در کشور می‌باشد؛ چراکه همواره توجه به کیفیت و جلب رضایت مشتری را در اولویت برنامه‌های تولید خود دارد.

این برگزیده همایش تجلیل از مدافعان جبهه اقتصادی از ایجاد اشتغال برای یکصد و۶۰ نفر از جوانان متخصص منطقه در واحد تولیدی فولاد خرمدشت تاکستان سخن به میان آورد و توضیح داد: این تیم اقتصادی به جلب رضایت مشتری اعتقاد راسخ دارد؛ ازهمین‌رو همواره مواد اولیه شرکت را متناسب با استاندارهای جهانی و از کشورهای معتبر وارد می‌کند.

مهندس سعیدیان با بیان اینکه در واحد تولیدی فولاد خرمدشت تاکستان سعی کرده‌ایم محصولات تولیدی خود را با نازل‌ترین قیمتها و مرغوبتریت کیفیت در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم؛ عنوان کرد: این تیم صنعتی اعتقاد دارد؛ مشتری، ضامن بقای یک تجارت و سازمان است و حیات کسب و کار یک بنگاه اقتصادی  به رضایت مشتری وابسته است؛ در همین راستا توجه به کیفیت محصول و ارائه خدمات را در اولویت قرار داده است؛ خوشبختانه همواره نیز در عرصه رقابت موفق‌بوده است.

رویکرد اصلی واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان تولید محولات صادرات محور است

وی با اشاره به حضور درخشان تیم اقتصادی فولاد خرمدشت تاکستان در بازرهای بین المللی عنوان کرد: رویکرد اصلی واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان صادرات است و اکنون بازارهای بین‌المللی ۱۰ کشور را در تسخیر دارد. خوشبختانه محصولات آن نیز همواره در بازارهای صادراتی با استقبال گسترده و چشمگیر مصرف کنندگان روبرو است تا آنجایی که سال گذشته با صادرات محصولات این واحد صنعتی۳۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری ایجاد شد.

این صادرکننده نمونه بیان کرد: محصولات این واحد تولیدی تاکنون به کشورهای حوزه خلیج فارس همچون: پاکستان، عراق، افغانستان، گرجستان، ارمنستان، ترکمنستان، ازبکستان، سوریه و  چین صادر شده است.

این تولید کننده نمونه یادآور شد: صادرات به چین در میان کشورهای تولید کننده فولاد به ندرت صورت گرفته است و تیم اقتصادی شرکت فولاد خرمدشت تاکستان جزء معدود واحدهایی می‌باشد که به بازار این کشور ورود کرده است.

مهندس سعیدیان که از چهره‌های جوان و خوشنام عرصه تولید در کشور محسوب می باشد؛ به مسائل و مشکلات پیش روی تولیدکنندگان اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه شرایط اقتصادی کشور خوب نیست؛ صادرکنندگان و تولیدکنندگان با چالش‌های زیادی روبرو هستند؛ اغلب تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه با تنگناهای بسیاری روبرو هستند؛ این چالش‌ها به چرخه صنعت آسیب وارد می‌کند.

بازرس انجمن نوردکاران فولادی کشورادامه داد: فعالان اقتصادی وقتی می‌بینند کشور با مشکلات مالی روبرو است؛ تلاش می‌کنند تا با ارزآوری به نظام خدمت کنند؛ اما عزم جدی برای حل مشکلات تولیدکنندگان در کشور وجود ندارد؛ به همین منظور از مسئولان انتظار داریم؛ صدای تولید کننده را بشنوند و با توجه به  ایده‌هایی که کارآفرینان ارائه می‌کنند برای حل مشکلات آنها تدابیری بیاندیشند.

مهندس سعیدیان با اشاره به تاریخچه تاسیس فولاد خرمدشت تاکستان توضیح داد: فعالیت در عرصه تولید را با عشق به میهن و برای تقویت اقتصاد ملی با  آگاهی از وجود مشکلات و چالش‌های متعدد آغاز کردیم؛ اما با وجود آنکه دیر زمانی نگذشته است؛ شاهد هستیم در این عرصه مشکلات متعددی وجود دارد تا آنجایی که ادامه فعالیت برای تولیدکنندگان به سختی امکانپذیر خواهد بود. اکنون انتظار می‌رود دولتمردان با عزم جدی بستر کار را برای صاحبان کسب و کار مهیا کنند.

این فعال اقتصادی، استفاده از دانش فنی متخصصان و تجهیزات ایرانی با استراتژی دانش‌بنیان و پژوهش‌محورانه در راستای جهش تولید و رونق اقتصاد ملی را از ویژگی‌های شاخص این واحد تولیدی و در مقایسه با دیگر رقبا خود برشمرد و خاطرنشان کرد: چالش‌های اقتصادی موجود در کشور و تنگناهای بانکی و مالیاتی ادامه کار را برای کارآفرینانی که واحدهای تولیدی آنها دارای بیش از یکصد ظرفیت شغلی می باشد؛ مشکل کرده است.

عضوهیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان استان عنوان کرد: حدود ۵ ماه است؛ منطقه تاکستان به عنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شده است؛ متاسفانه تاکنون در این زمینه گام عملیاتی برای راه‌اندازی این طرح مهم صورت نگرفته است.

این صادرکننده نمونه اضافه کرد: چنانچه مسئولان به جای احیای واحدهای نیمه فعال، توسعه و رونق این منطقه را در دستور کار قرار دهند این منطقه اقتصادی خود به تنهایی می‌تواند به اندازه وجود ۲۰۰ واحد صنعتی در  رونق اقتصاد ملی اثربخش باشد.

سعیدیان توضیح داد: منطقه اقتصادی تاکستان، فرصت خوبی برای جذب سرمایه‌گذاران، تقویت  بازارهای فروش برای تولیدکنندگان و دسترسی مصرف کنندگان به بازارهای مصرف است ازسویی دیگر نیز واردات مواد اولیه در این منطقه با سرعت و سهولت انجام می‌شود از این‌رو موجب حذف برخی موانع از مسیر تولیدکنندگان می‌شود.

بازرس انجمن نوردکاران فولادی کشور، یکی از چالش‌های جدی تولیدکنندگان را نبود زیرساخت‌های اساسی برای تولید شامل آب، برق، و گاز دانست و اضافه کرد: وزارت صمت به تازگی مصوبه‌ای برای  صنایع فلزی اعلام کرده است؛ مبنی بر اینکه صنایع فلزی باید هزینه‌های خدمات خود را براساس تعرفه مشخصی  پرداخت کنند که این مصوبه را شرکت توزیع برق و شرکت گاز را اجرا نمی کنند و در این باره تصمیم‌های سلیقه‌ای اعمال می کنند.

این صادرکننده نمونه خاطرنشان کرد: در این مصوبه، تمامی صنایع فلزی از صنایع خرد این حوزه مانند: سوزن‌های کوچک تا صنایع بزرگ صنعت فولاد مانند: معدن سنگ آهن یکسان  دیده شده‌اند؛ این نیز درحالی است که وزارت صمت تنها صنایع بالا دستی یعنی آن دسته از واحدهایی که مواد اولیه تولید می‌کنند را صنایع فلزی می داند.

سعیدیان با اشاره به نقش واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان در صادات و ارز آوری برای کشور؛ بیان کرد: سه سال متوالی است که صادر کننده نمونه استان قزوین هستیم؛ اما تعرفه برق این واحد صنعتی با دیگر واحدهای پرمصرف یکسان است در حالی که انتظار می‌رود برای صنایع کم مصرف با بازدهی بیشتر امتیازات ویژه‌ای  لحاظ شود.

این تولیدکننده نمونه تصریح کرد: در واحد صنعتی فولاد خرمدشت تاکستان تنها با مصرف سه مگاوات برق، روزانه یکهزارتن میلگرد تولید می‌شود؛ ولی یک واحد صنعتی که در زمینه شمش فولادی و مواد اولیه  فعالیت می‌کند برای تولید یکهزارتن شمش باید ۴۰ مگاوات برق مصرف کند.

این فعال اقتصادی نمونه اضافه کرد: هزینه‌های تولید برای تولیدکنندکان پایین دستی با تولیدکنندگان بزرگ و مواد اولیه یکسان است که این‌ها عادلانه نیست؛ انتظار می‌رود در این راستا تدابیری اندیشیده شود.

سعیدیان با بیان اینکه تولیدکنندگان با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند؛ تاکید کرد: به منظور تقویت اقتصاد ملی و رونق اشتغالزایی، انتظار می‌رود دستگاههای خدمات رسان به قانون احترام بگذارند و تعرفه‌ها را به درستی تفسیر و اجرا کنند.

عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان استان یادآور شد: اگر مسئولان به دنبال حل مشکلات هستند؛ مسایل تولیدکنندگان را به صورت کارشناسانه دنبال کنند؛ همچنین از دیدگاه‌های تخصصی تولیدکنندگان متعهد، دارای اهلیت و موفق بهره بگیرند تا فعالان اقتصادی بتوانند در ارزآوری و تقویت تولید داخل نقش بهتری ایفاء کنند.

گفتنی است؛ شرکت فولاد خرمدشت با اتکاء به دانش بومی و بهره‌گیری از ماشین‌آلات مدرن توانسته است با وجود تمامی تنگناها با تولید انواع میلگرد، در مدت ۱۰ سال فعالیت خود، گام‌های بلندی در عرصه خودکفایی ملی و صادرات بردارد و با برداشتن گام‌های بلند در حوزه ساخت و ساز در سطوح ملی و بین‌المللی بدرخشد.

سوتیتر: حدود ۵ ماه است؛ منطقه تاکستان به عنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شده است؛ متاسفانه تاکنون در این زمینه گام عملیاتی برای راه‌اندازی این طرح مهم صورت نگرفته است. چنانچه مسوولان به جای احیای واحدهای نیمه فعال، توسعه و رونق این منطقه را در دستور کار قرار دهند این منطقه اقتصادی خود به تنهایی می‌تواند به اندازه وجود ۲۰۰ واحد صنعتی در  رونق اقتصاد ملی اثربخش باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست